HomeAmazing20 Awesome Brainteasers with Answers to Rack Your Brains

20 Awesome Brainteasers with Answers to Rack Your Brains

So you want to see how smart your brain is? Here’s 20 of the awesome brainteasers with answers to see how far you can think. Now don’t simply jump to the answers right away. I must say most of these riddles can easily be cracked, once you give it a good thought. So break your heads and try to answer them all! You may also check out some of the tricky questions and answers that we posted a while ago. It’s time to put your thinking caps on and have fun. Kudos!

Logical Brain teasers with answers

Put your grey cells to work with these awesome brainteasers

  1. Tom’s height is six feet, he’s an assistant at a butcher’s shop, and wears size 9 shoes. What does he weigh? (Answer: Meat.
  2. Feed me and I live, yet give me a drink and I die Who am I? . (Answer: Fire )
  3. What kind of room has no doors or windows? (Answer: A mushroom.)
  4. What gets broken without being held? (Answer: A promise.)
  5. What word describes a woman who does not have all her fingers on one hand? (Answer: Normally people have half of their fingers on one hand. So she can be called a normal woman.)
  6. What kind of tree can you carry in your hand? (Answer: A palm)
  7. Which word in the dictionary is spelled incorrectly? (Answer: Incorrectly)
  8. A girl who was just learning to drive went down a one-way street in the wrong direction, but didn’t break the law. How is that possible? (Answer: She was walking. )
  9. If you have me, you want to share me. If you share me, you haven’t got me. What am I? (Answer: Secret )
  10. He has married many women, but has never been married. Who is he? (Answer: He’s a Preacher. )
  11. Take off my skin – I won’t cry, but you will! What am I? (Answer: Onion )
  12. Imagine you are in a dark room. How do you get out? (Answer: Just stop imagining! )
  13. What invention lets you look right through a wall? Answer: (A window )
  14. What can you catch but not throw? (Answer: You said it, it’s cold. )
  15. What is at the end of a rainbow? (Answer: No, not clouds or the grounds. It is the letter w. )
  16. What is always coming but never arrives? (Answer: It’s tomorrow. So better do it today. )
  17. What occurs once in every minute, twice in every moment, yet never in a thousand years? (Answer: The letter m. )
  18. Which is correct to say, “The yolk of the egg is white” or “The yolk of the egg are white”? (Answer: Neither of them is correct. Egg yolks are usually yellow. 🙂 )
  19. A man ate an egg each day. He did not have any chickens at home. He never bought, borrowed or stole chicken eggs. How is this possible? (Answer: They were Goose and Ostrich eggs! 
  20. In Austria you cannot take a picture of a man with a wooden leg. (Why not? Hit like below this post if you said – “There’s no man with a wooden leg”. However, the answer is – you cannot take a picture with a wooden leg, you need a camera or at least an iPhone. ) Kudos!
    How many of them did you get wrong? Well, now it’s time to challenge your friends and see how many of them they get correct.
  • kim

    try this friends
    we are tall, straight and upright. what are we talking of?

    • kim

      anyone with the answer

      • Nishant Nimish

        tree

        • kim

          can’t a tree be bent
          we are..????

    • Legionare

      We are street lights?

      • Legionare

        or buildings,towers…?

  • Ben

    A news paper is supposed to have 60 pages….pages 14 and 21 are missing from the pages .can u tell which other page won’t be there as well?

    • Devante

      28.

    • Hazim Rashid

      13,22,47,48,38&39

      • Shivam Tehanguria

        46 instead of 48

    • Gaurav Goyal

      59 & 60

Scroll To Top